söndag 24 januari 2010

.:klänningsprototyp:.

Redan när jag i augusti såg Yrväders härliga kombo av kaniner, elefanter och cerisa muddar så har jag tänkt göra något liknande till Thea. Men ni vet hur det är med skomakarens barn... :)

Jag hade redan bestämt mig för att det skulle bli en klänning med raglanskärning, men problemet var att jag inte hade någont sådant mönster, så i tisdags kväll så plockade jag fram rullen med mönsterpapper och satte mig ner med linjal och penna. Jag gjorde mönstet i stl 86, vilket är en storlek större än vad Thea anväder, men eftersom jag vill att min kläder ska fungera i flera storlekar så tyckte jag att det var lika bra att testa på en gång. Resultatet blev såhär:

En klänning med raglanärmar, med lite kortare ärmar som kompenseras av en lång ceris mudd, som går ända till armbågen på Thea. Nederkanten är lite rundad och bara uppfållad med tvillingnål. Jag älskar den! Och det gjorde Thea också :) Klänningen ÄR lite stor på henne nu, men hon kan ha den i alla fall, och hon kommer att kunna använda den LÄNGE! Först som klänning, och sedan som tunika/tröja.

material: orangea kaniner från JNYdesign, bruna elefanter från Jofotex och ceris muddväv från lokala tygaffären.

mönster: eget i strl 86

dagens positiva: Den var helt ok för att vara första försöket! Inte mycket som jag ska ändra på till version 2.0! Lite mindre vidd i klänningen bara!

dagens negativa: En liten lathetsgrej som inte syns när klänningen används, men som stör mig. Jag borde ha bytt tråd i overlocken när jag kantade i halsen. Nu syns den bruna tråden väldigt tydligt på den översta bilden...

8 kommentarer:

Thea sa...

Vilken häftig!! Fin, färglad och annorlunda.

Snygg logga du har fixat också!

Linda sa...

jag gillade hennes kombo också :D blev fint med elefanter och kaniner. bra när barnen kan ha kläderna länge, det gillar vi :)

malin sa...

Ja, ibland så måste man få vara lite crazy, och när det är till mina egna ungar så brukar jag våga lite mer :)

LizA sa...

Jättefin:) Nu blev jag ju sugen på att göra en klänning oxå:) Fast dock så var det moln och inte elefanter på min:) Men det blev fint med elefanter oxå:)

malin sa...

Jamen herregud, det märkte jag inte förräns nu! Det har varit helt inpräntat i mitt huvud att det var elefanter :) Nåja, båda tygerna var i alla fall bruna och vita ;)

JuMel sa...

Kul kombo av tyger, blev fint tycker jag!

Majtjho sa...

Men gud så läcker den blev!

Anonym sa...

Ja vill ha en sån här till mig själv. Gör du en i vuxenstorlek?
En svart.. med döskallemönster i armuddarna ;) Plus fickor?

/ Julia