söndag 30 mars 2008

Gult är INTE fult!

Ett par bekanta fick förra veckan en liten tjej, och det är ju ett ypperligt tillfälle för mej att få sy lite fler yttepyttekläder :) Denna gång blev det ett par sparkbyxor i strl 56/62. Dom är sydda efter ett mönster från ottobre nr 6/2007, givetvis med lite egna modifieringar! Jag gilllar när det är så få sömmar som möjligt i bebiskläder, och i dom här är det bara en söm i ryggen (förrutom grensömmen då).

Material: Gul velour och orange muddväv, båda från neanobelle.

-------------------------------------------------------

Jag har även sytt ett par byxor åt min lilla E som nu är inne på sin 6:e dag med 40 graders feber. Han har länge önskat sig ett par gula byxor, och idag tog jag mej äntligen tid att sy dom åt honom. Denna gång så testade jag ett nytt mönster från ottobre nr 1/2008, i strl 98-104.

Byxorna är smalare över låren och utsvängda i benen, vilket inte syns så tydligt på bilden. Struntade i knytbandet i midjan och satte bara en bred mudd. Jag är nöjd, vet dock inte hur dom passar ännu, för trots att han blev jätteglad över byxorna så var han för hängig för att orka prova dom ikväll. Därför är dom heller inte fållade ännu, vill att han provar dom först så att jag inte gör dom för korta!

Material: Gul velour från neanobelle, brun muddväv från EuroKangas.


torsdag 27 mars 2008

Bebis-hoodie


Jag har sytt en hoodie som matchar brallorna som jag gjorde häromkvällen. Lillskruttan måste ju ha något att ha på sig när vi åker hem från BB :) Hoodien är sydd i brun velour från Hilco, och är kantad med orange muddväv - även den från Hilco. Mönstret fick jag göra om väldigt mycket, har sedan innan gjort hoodie-mönster i strl 62-92, och tänkte göra det lite enkelt och rita av mönstet och förminska med lika mycket som det är mellan dom andra storlekshoppen. Jag har nu insett att det funkar vid större storlekar, men inte när man ska göra mini-kläder! Har tagit in massor i ryggen - den blev jättebred först! Och huvan blev också enorm! Jag är väldigt nöjd över att jag orkade sprätta och göra om den - för slutresultatet blev jättebra!

fredag 21 mars 2008

...och så var det dockans tur igen!


Emil tyckte att det var lite orättvist att det bara är bebisen som får nya kläder, så jag tänkte sy en liten klänning till dockan, för den har faktiskt ingen klänning. Naivt så tänkte jag att det kan ju inte ta så lång tid, den är ju så liten! Nu vet jag bättre :) Det tar faktiskt lika lång tid att sy dockkläder som att sy barnkläder!

Att rita upp ett mönster gick faktiskt lätt - fick till ett jättebra klänningsmönster som jag absolut ska spara! Klänningen är sydd i en liten stuvbit röd velour, och fodrad med ett tunnt bommulstyg. Men hur får man till axelsömmarna? Jag tänkte först göra klänningen vändbar, men så blev det inte. Jag fick inte till det! Hur gör ni andra? Syr ni axelsömmarna för hand eller? Bak så stängs klänningen med en enkel tryckknapp. Tänkte först sy fast en bit kardborre, men knappen passade så fint :) Nu saknar dockan bara en tröja (som tids nog ska bli till av kanintyget), och ett par trosor. För Emil konstaterade att man faktiskt ser dockans rumpa i den där klänningen :)

Glad påsk på er!

onsdag 19 mars 2008

drybib a´la tvåfyrasju

Två dreggelscarfs har det blivit för ett tag sedan. En med röd fleece på baksidan och ett vitt bommulstyg med röda prickar på framsidan. Den andra i det underbara kanintyget och med brun fleece på baksidan. Båda är overlockade runt om och med två knappar så att man lätt kan ändra storlek! Jag är så glad över att äntligen ha knåpat ihop ett mönster som funkar!


Muddisarna i förra inlägget levde inte länge innan sprättaren kom fram. Jag konstaterade efter lite mätande att dom snarare var i strl 62, och jag ville verkligen ha dom i 56, så medans lilla O sov så sydde jag om dom. Nu är dom verkligen yttepyttiga och underbart söta :)

måndag 17 mars 2008

Brunt - om mamman själv får välja :)


Idag har jag sytt det första lilla plagget till mini i magen. Det blev ett par chokladbruna velourbrallor med knallorange mudd i strl 56! Riktigt härligt mini-retro alltså :) Försökte ta bilder med mobilen, men det blir ännu värre när man inte har dagsljus... Både velour och mudd kommer från neanobelle, och bilden gör absolut inte mudden rättvisa! Jag har klippt till en hoodie i samma färger som jag tänkte sy klart i morgon, men jag vet inte riktigt med vad jag ska fodra huvan ännu... får väl sova på saken!

torsdag 13 mars 2008

Jag är tillbaka!





Äntligen har jag fått krafter nog att sy! Min långa frånvaro på bloggen kan förklaras med ett enda ord; bebis! Till sommaren kikar hon ut och förgyller vårat liv! Jag har sett att den smittan går som en löpeld på bloggarna just nu :) En sak är dock säker, fem barn räcker! Jag kommer aldrig mera att utsätta mej för en graviditet!


Här kommer i alla fall lite bilder på vad jag sytt de senaste dagarna! Väldigt mycket i strl 56! Så pyttigt och sött!

Bild 1: en beställning på tre rosa velourklänningar i strl 56! Hade velat ha en mörkare rosa, men det fanns inte så jag kantade istället med en mörkare mudd. Helt ok för att vara första klänningarna jag syr :)

Bild 2: Muddbyxor i det underbara kanintyget och en omlott-tröja i fleece, fodrad huva i kanintyget och mudd i ärmsluten. Allt i strl 56/62. Dehär var en present till en helt underbar liten nyfödd kille, banens "låtsas-kusin".

Bild 3 & 4, röda velourmuddisar i strl 56, och en matchande filt i röd velour med ett prickigt bommulstyg på andra sidan. En present till en liten nyfödd prinsessa, även hon "låtsas-kusin".

Bild 5, Tre par beställningsbrallor i strl 86/92, 62 och 56! Jag älskar den gräsgröna velouren! På dom stora brallorna är mudden brun, och på ytte-pytte brallorna så är den orange, inte gul som den ser ut på bilden!

Jag har även sytt presenter till ett par tvillingtjejjer, men eftersom dom inte får presenterna förräns jag åker dit så bloggar jag inte upp dom ännu :)

Det var allt för idag - nu ska jag insupa inspiration hos er andra :)