måndag 30 juli 2007

jeans

Igår sydde jag ett par jeans i strl 92 som ska till en liten G som är ett år. Jag testade dom på min snart treåring (som brukar ha strl 98) i tron att dom skulle kunna funka som knickers, men dom satt jättebra på honom! Visst, det ska vara lite mera "pös" nere vid benen, men det är det nog bara jag som tänker på... Så nu har han beställt ett par egna :)
Även dessa jeans har en ficka därbak och tvillingsömmar längst insidan av benen. Stickning i midja och fot dels för att hålla ner sömsmånen fast främst för att det är snyggt :)
Det var inte lätta att få modellen att stå still, för han var i full gång med att dansa hiphop!
Det blev ett par brallor till lilleman också igår, lite modifierat mönster för jag hade bara en minibit kvar av den bruna velouren och ville verkligen ha ett par brallor av den. Ska testa dom snart på honom, och håller tummarna på att dom passar!

lördag 28 juli 2007

Hjärtevärmare

Här produceras för tillfället Hjärtevärmare så det visslar om det! Dom är fyllda med grötris, går att värma i micro och finns just nu i turkost, cerist, limegrönt och lila. Dessa (och alla andra Hjärtevärmare jag gör) kommer att säljas till förmån för hjärtebarnsföreningen. Dvs, en del av vinsten för varje värmare kommer jag att ge till hjärtebarnen. Varför just hjärtebarnsföreningen? Jo, för att min älskade kusin Pontus är född med ett hjärtfel och opererades för första gången när han bara var några dagar gammal. Hans mamma (min moster) och pappa är väldigt engagerade i föreningen, och när hon frågade om jag kunde tänka med detta så var det så självklart! Det vinner vi alla på!

fler nyckelband!

Häromkvällen sydde jag till några fler nyckelband - alla har redan ett nytt hem. Det i mittet är i samma tyg som både min väska och blöjförvaringen, och jag hade gärna behålt det själv, men jag hade redan lovat bort det :). Ett är ivägskickat till min älskade lillasyster, men jag säger inte vilket! Du får gissa Lotta! Joannah, jepps, jag syr ett till dej också! Det får ligga och vänta på dej tills du kommer upp igen!

torsdag 26 juli 2007

Nyckelband


Jag är less på att alltid behöva vända väskan utochin för att kunna hitta mina nycklar, så igår kväll sydde jag ett tvåfyrasju nyckelband. En röd tryckknapp gör att man kan öppna den vid behov (när man nu skulle behöva det, men jag tyckte så mycket om den röda färgen på tryckknappen!). Jag overlockade kanterna innan jag vände den, vilket medförde att det för det första var väldigt jobbigt att vända den, och för det andra att det var svårt att vika in kortsidorna och få det snyggt. Så på nästa kommer jag inte att overlocka. Det är även en stickning på varje sida för att få lite mer stadga i den. Blev helt ok, men nästa blir ännu bättre!

tisdag 24 juli 2007

Sytt till lilla O

Nu var det äntligen min egen lilla O´s tur att få sig ett par brallor. Och det var på tiden. Han har börjat att växa som ogräs nu :) Dom är sydda i orange velour med en mörkare orange mudd, och men namnbandet på rumpan som vanligt. Eftersom jag vill kunna använda brallorna så länge som möjligt så gjorde jag dom i en storlek större än vad lilleman egentligen har. Det fina med muddbrallor är ju att man kan använda dom fastän dom är lite stora! Jag har flera beställningar som väntar på att bli sydda, men jag tänkte försöka hitta lite tid till att sy ett par bruna velourbrallor till O också... Det blir nog en klippkväll ikväll och en sykväll i morgon. Löpande band tekniken ni vet ;)

fredag 20 juli 2007

Lite nytt sytt


Idag har jag klippt i min orangea velour. Det blev en "så att bältet inte skaver i halsen grej" att ha i bilbarnstolen eller i vagnen. Den har velour på båda sidor och är fodrad. Stängs med kardborre och är kantad med brun snedslå. Mjuk och skön mot lillemans lilla hals! Ska göra en till till det andra bältet ikväll... Kommer nog att göra liite annorlunda för man lär sig av sina misstag! Helt ok för att vara första gången i alla fall!

torsdag 19 juli 2007

mera brallor!

Det har inte blivit så mycket sytt de senaste dagarna eftersom min älskade äkta hälft har varit (och är fortfarande) ordentligt sjuk. Efter flera vakna nätter på intensiven så har jag inte riktigt varit i skick att sy... men nu har han fått komma hem och mina krafter börjar så smått att komma tillbaka. Idag fick jag i alla fall gjort två par velourbyxor som ska flytta till en liten sötnos! Jag hoppas att både S och hennes mamma ska tycka om dom! Det enda som är kvar att göra är att sy fast namnbanden, bruna tråden tog slut så jag måste köpa ny i morgon (och kaske passa på att fynda lite nya snygga tyger när jag ändå är där?).

torsdag 12 juli 2007

en väska...igen...

Idag blev det ytterligare en väska! Även denna flyttar hemifrån inom kort :) Jag håller även på att sy två par byxor som nog blir klara i morgon när lilleman tar sin förmiddagslur... Och så ska lilleman själv få både brallor och shorts imorgon är det tänkt... Vet inte riktigt om tiden räcker till bara!

Jag blir verkligen glad av dehär tyget, det är så färgglatt! Hoppas att du också gillar den K! Den ligger här och väntar på dej!

onsdag 11 juli 2007

nya tyger


Dehär är resultatet av min 10min tygrundag idag! Det randiga tyger är tänkt att bli en beställningsväska om tyget faller beställaren i smaken! Själv älskar jag det och funderar redan på vad jag ska sy av resten... Det är så färgglatt och somrigt!

Den orangea velouren hittade jag i stuvbitslådan. Den ska förvandlas till ett par brallor åt lillkillen vid tillfälle... Finns nog så att det räcker åt två par byxor ifall någon är intresserad? (har även brun, ljusturkos, ceris och svart velour kvar). Nu kan väl ingen ha missat att jag älskar velour va? :)

tisdag 10 juli 2007

En till väska


En väska till har jag också hunnit med. Den är nästan precis likadan som den förra, med två fickor inuti, och två "penn-hällor", fodrad med helbrunt tyg. Denna väska ska dock flytta hemifrån så snart som möjligt :) Nu har jag bara småbitar kvar av dehär tyget, och funderar förbrilt vad jag kan sy av dom! Tips emottages tacksamt!

Och så lite svar:
Jag syr och säljer det mesta. Väskorna tar jag 250:- för, byxor 200:-. Haklappar för 60:-... Är det något ni vill ha så hojta till så kan jag säkert sy det också! Jag syr det mesta...
Och i morgon väntar ett nytt besök i tygaffären, har två väskor till som väntar på att bli sydda...

Velourbyxor

Dehär muddbyxorna är till en Anton, efter beställning från hans mamma. Även denna gång fick jag fria händer, så jag hoppas att hans mamma gillar dom! Dom är sydda i brun velour med brun mudd i ben och midja. På rumpan har dom en cirkel i ljusblå velour och en mindre cirkel i brunt. Detta efter designtips från min 6-åriga kille :)
Dom är sydda i samma storlek som jeansen, men domhär blev större eftersom velourtygen inte är lika stumt... På bilden modellar min 2.5 åring i byxorna - han fick ett par likadana i samma storlek fast utan bollar på rumpan (som egentligen var tänkt till lillebror 9 månader att växa i!). Så jag hoppas inte att dom är allt för stora för Anton...
Nu ligger dom bara här och väntar på sin nya ägare!

fredag 6 juli 2007

Det bidde en väska...

Idag bidde det en väska i samma tyg som blöjförvaringen. Måttet är 35*27 cm och den är fodrad med ett kraftigt bommulstyg från IKEA. Inuti så finns det två fickor och två kanaler för pennor. Namnlappen är uppe i vänstra hörnet. Tänkte sätta en tryckknapp i uppe mellan handtagen så att man kan stänga till den lite, men efter att jag provat den så vet jag inte om det behövs. Så jag väntar och känner efter ett tag till... Älskar redan denna väska som jag tänker behålla själv! Jag har kvar tyg så att det räcker till en till en väska till och den har förmodligen redan en köpare... Ber om ursäkt för kvaliten på bilden, den är tagen med min mobil... Det kommer en bättre bild!

måndag 2 juli 2007

Blöjförvaring

- Jag hann även med en blöjförvaring idag, den är väldigt lik Diapees & Wipees variant, men varför betala massor för en när man snabbt gör en själv? Måtten är samma, ca 18*50 cm, och det ryms ca 4-5 blöjjor i den. Tyget är ett av mina fynd från i lördag - älskar det verkligen! Den är fodrad med ett tjockt ljusgrått bommulstyg från IKEA.

Jag klippte ut två remsor (en i yttertyget och en i fodertyget) som var 20*52 cm, sydde två påsar och sydde av hörnen nertill. Locket är 18*16 cm och med en stickning längst med hela locket. Det är även en stickning längst med överkanten för att dölja öppningen där jag vände den. Namnbandet sitter där det sitter för att dölja sömmen från kardborren... Det blir nog en till snart också, så att jag kan byta efter humör ;)

en smygtitt...

Här är en smygtitt på ett par brallor som jag sytt till lilla A, på beställning från hans mamma. Jag älskar dom! Sydda i jättemjukt jeanstyg med stretch, och med en ficka bak på rumpan. Svart mudd i midja och ben. Nu hoppas jag bara att dom passar på honom! Och att hans mamma gillar dom... Jag fick nämligen fria händer i fritt tyg så hon har ingen aning om vad det blev :)

söndag 1 juli 2007

Muddbyxor












Idag har vi hälsat på en fyra dagar gammal tjej, och till henne har jag sytt dessa muddbyxor, väldigt inspirerad av me&i! Dom är sydda av brun velour, med brun mudd och ett rosa velour-hjärta på rumpan! Namnbandet fick plats uppe vid midjemudden. Men gud så sött det är med kläder i strl 50cl!

Alla goda ting är tre...

...och så även Olivers haklappar. Nu kan jag äntligen kasta dom gamla slitna och tråkiga hakisarna! Ska göra en "spillmatta" också av samma tyg, men jag kan inte bestämma vilken färg jag ska ha på snedslån... *hmmm*